Βάρη μερίδων φαγητών και φρούτων

Καθορίζονται τα παρακάτω όρια βάρους των μερίδων φαγητών και φρούτων, που προσφέρονται στα εστιατόρια, ζυθεστιατόρια, ταβέρνες, μαγειρεία και λοιπά παρόμοια καταστήματα:

1. Κρέατα γενικά ψητά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παρασκευής, γραμμ.125 τουλάχιστον

2. Κρέας φέτα, μπόν φιλέ και γενικά κρέας χωρίς κόκκαλα, λουκάνικα, σουτζουκάκια και κεφτέδες μόνο από κιμά μόσχου ή βοδινού (σχάρας) γραμμ.110 τουλάχιστον.

3. Ψάρια που παρασκευάζονται με οποιοδήποτε τρόπο γραμμ.125 τουλάχιστον.

4. Αστακός, φιλέτο ψαριού, μαγιονέζα αθηναϊκή γραμμ.110 τουλάχιστον.

5. Πουλερικά γενικά που παρασκευάζονται με οποιοδήποτε τρόπο γραμμ.125 τουλάχιστον

6. Γαλοπούλα στήθος φέτα γραμμ.110 τουλάχιστον

7. Συκωτάκια, εντόσθια γενικά και κοκορέτσι, που παρασκευάζονται με οποιοδήποτε τρόπο, γραμμ.125 τουλάχιστον. Το βάρος των παραπάνω φαγητών θεωρείται μόνο για κρέας, ψάρι κ.λπ. χωρίς σάλτσα, ζωμό και λοιπά είδη, με τα οποία έχουν παρασκευασθεί.

8. Ντολμάδες χωρίς σάλτσα γραμμ.175 τουλάχιστον.

9. Κεφτέδες χωρίς σάλτσα γραμμ.140 τουλάχιστον.

10. Μακαρόνια μαγειρευμένα χωρίς σάλτσα γραμμ.220 τουλάχιστον.

11. Παστίτσιο και μουσακάς γραμμ.195 τουλάχιστον.

12. Ρύζι πιλάφι χωρίς σάλτσα γραμμ.225 τουλάχιστον.

13. Πατάτες γιαχνί, φούρνου και βραστές, φασολάκια φρέσκα γιαχνί, κολοκυθοπατάτες φούρνου ή γιαχνί, μελιτζάνες γιαχνί, κάθε είδους λαχανικά γιαχνί και τα ίδια φαγητά που παρασκευάζονται με βούτυρο γραμμ.255 τουλάχιστον.

14. Αγκινάρες και μπάμιες, που παρασκευάζονται με οποιοδήποτε τρόπο γραμμ.205 τουλάχιστον.

15. Όσπρια γιαχνί γραμμ 175 τουλάχιστον

16. Αρακάς με βούτυρο γραμμ.160 τουλάχιστον.

17. Ντομάτες γεμιστές, κολοκυθάκια γεμιστά, πιπεριές γεμιστές και μελιτζάνες γεμιστές γραμμ.225 τουλάχιστον. Το βάρος των φαγητών τούτων θεωρείται με την ανάλογη σάλτσα.

18. Πατάτες και κολοκυθάκια τηγανητά γραμμ.145 τουλάχιστον.

19. Όσπρια ξηρά σούπα με ανάλογο ζωμό και μαγειρίτσα γραμμ.350 τουλάχιστον.

20. Τυρόπιτες, σπανακόπιτες γραμμ.125 τουλάχιστον.

21. Χόρτα μαγειρευμένα και σαλάτες βραστές γενικά γραμμ.190 τουλάχιστον.

22. Σαλάτα τομάτα, αγγούρι και αγγουροτομάτα σαλάτα γραμμ.190 τουλάχιστον.

23. Σαλάτες ωμές γενικά γραμμ.145 τουλάχιστον.

24. Ταραμοσαλάτα και σαλάτα ρωσική γραμμ.125 τουλάχιστον. Το βάρος στις πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι και λοιπά είδη από τα οποία παρασκευάζονται ή γαρνίρονται οι εντράδες, είναι το μισό του βάρους των μερίδων των ιδίων φαγητών, που παρασκευάζονται χωρίς κρέας. Βάρος στις πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι κ.λπ. είδη που παρασκευάζονται με κρέας και προσφέρονται σκέτα είναι το βάρος των μερίδων ιδίων ειδών που παρασκευάζονται χωρίς κρέας.

25. Ταραμάς γραμμ.65 τουλάχιστον.

26. Γαρίδες γραμμ 112 τουλάχιστον.

27. Χαλβάς γραμμ.65 τουλάχιστον.

28. Τυρί φέτα γραμμ.65 τουλάχιστον.

29. Τυρί σκληρό (κασέρι, κεφαλοτύρι κ.λπ.) γραμμ.55 τουλάχιστον.

30. Ελιές γραμμ.80 τουλάχιστον.

31. Καρπούζι, πεπόνι (μερίδα) γραμμ.570 τουλάχιστον.

32. Σταφύλια γραμμ.320 τουλάχιστον.

33. Βερίκοκα γραμμ.190 τουλάχιστον.

34. Κεράσια γραμμ.160 τουλάχιστον.

35. Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, κατά μέγεθος και βάρος γραμμ.190 τουλάχιστον.

36. Ζύθος με το ποτήρι γραμμ.220 τουλάχιστον.

© 2019 Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών Αττικής. Παράσχου 8 Χαλάνδρι, 15233 Αθήνα, Τηλ:210 6831286 E-mail: info@eeesa.gr
Facebook
Twitter

Please publish modules in offcanvas position.