Σουβλάκια

1. Επιτρέπεται στα κέντρα και καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία και λοιπά παρόμοια) να παρασκευάζουν και προσφέρουν στην κατανάλωση (καθήμενους ή μη πελάτες) τα παρακάτω είδη σουβλακίων κατά τεμάχιο.

α) Γύρο από αυτοτελή κομμάτια κρέατος.
β) Γύρο από κιμά, εφόσον αυτός πληροί τους όρους και προϋποθέσεις(ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 333 ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ)
γ) Καλαμάκια με νωπό χοιρινό κρέας.
δ) Μπιφτέκι από κιμά μοσχαρίσιο ή από κιμά κατεψυγμένου αιγοπροβείου κρέατος.

2. Τα ανωτέρω κέντρα και καταστήματα υποχρεωτικά αναγράφουν στους τιμοκαταλόγους τους, όσο και σε αναρτημένες πινακίδες στο χώρο εξυπηρέτησης πελατών:

α) Την τιμή προσφοράς κάθε σουβλακίου χωριστά με μνεία του είδους του κρέατος ή κιμά που είναι παρασκευασμένο το είδος αυτό (π.χ. χοιρινό, μοσχαρίσιο, αιγοπρόβειο).
β) Το βάρος σε ποσότητα ψημένου κρέατος, προκειμένου για τον γύρο (ντονέρ), κατά τη βούληση της επιχείρησης.
γ) Το βάρος, σε ποσότητα ψημένου κρέατος, προκειμένου για χοιρινό κρέας σε καλαμάκι.
δ) Τον αριθμό και το βάρος ψημένων μπιφτεκιών προκειμένου για σουβλάκια από κιμά.
ε) Το βάρος κάθε πίτας που περιτυλίγει τα σουβλάκια αυτά.
στ) Το βάρος ψωμιού ή αρτιδίου πολυτελείας, που προσφέρεται με τα σουβλάκια αυτά, εφόσον τα εν λόγω είδη αρτοποιίας δε διατίθενται δωρεάν».

© 2019 Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών Αττικής. Παράσχου 8 Χαλάνδρι, 15233 Αθήνα, Τηλ:210 6831286 E-mail: info@eeesa.gr
Facebook
Twitter

Please publish modules in offcanvas position.