Εξειδικευμένες διατάξεις

1. ΨΩΜΙ

Α) Η μερίδα του ψωμιού ορίζεται σε 70 γραμμάρια τουλάχιστον

2. ΨΗΤΑ ΓΕΝΙΚΑ

Τα κοτόπουλα σούβλας που πωλούνται από διάφορα καταστήματα, τα οποία δεν υποχρεούνται βάσει των διατάξεων, που ισχύουν να καταταγούν σε αγορανομική κατηγορία (π.χ. Σούπερ Μάρκετ, καταστήματα υπεραγοράς, παντοπωλεία κ.λπ.). Διαμόρφωση τιμής κοτόπουλου, βάσει της λιανικής τιμής αγοράς του είδους ανά χιλιόγραμμο, δεν επιτρέπεται για τα καταστήματα αυτά. Τα παραπάνω καταστήματα υποχρεούνται να αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος, στην οποία αναγράφεται η ένδειξη «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΣΟΥΒΛΑΣ ΕΥΡΩ. (π.χ.) 7 ΤΟ ΧΙΛΙΟΓΡΑΜΜΟ».

3. ΣΑΛΑΤΕΣ

Προκειμένου για τη «χωριάτικη» σαλάτα, αυτή προσφέρεται με τη μερίδα, βάρους τουλάχιστον 250 γραμμαρίων και αποτελείται βασικά από ντομάτα, αγγούρι και τυρί φέτα τουλάχιστον 50 γραμμαρίων. Η προσφορά της χωριάτικης σαλάτας είναι δυνατή, εφόσον παράλληλα προσφέρονται και αναγράφονται στους τιμοκαταλόγους τα είδη με τη μερίδα ντοματοσαλάτα, αγγουροντοματοσαλάτα και τυρί φέτα. Ρώσικη σαλάτα, ταραμοσαλάτα, τζατζίκι, πάπρικα και μελιτζανοσαλάτα που σερβίρονται με τη μερίδα, βάρους τουλάχιστον 125 γραμμάρια σε ατομική συσκευασία ή χύμα από μεγαλύτερη συσκευασία.

© 2019 Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών Αττικής. Παράσχου 8 Χαλάνδρι, 15233 Αθήνα, Τηλ:210 6831286 E-mail: info@eeesa.gr
Facebook
Twitter

Please publish modules in offcanvas position.