Τρόποι διάθεσης ελαιολάδων, σπορελαίων και πυρηνελαίων

1. Απαγορεύεται η θέση σε κυκλοφορία ή η διάθεση στην κατανάλωση, από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο, ελαιολάδων, οποιασδήποτε ποιότητας, αναμειγμένων σε οποιαδήποτε αναλογία με άλλα έλαια ως και η κατοχή τέτοιων αναμειγμένων ελαιολάδων από τους εμπόρους. Εξαιρείται η περίπτωση του ελαίου από ελαιοπυρήνες, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 72 (παράγρ.7) του Κώδικα Τροφίμων.

2. Τα βρώσιμα ελαιόλαδα, που προορίζονται για τον καταναλωτή, σύμφωνα με το άρθρο 124 της παρούσας, πρέπει να διατίθενται προς πώληση αποκλειστικά προσυσκευασμένα και με τις επιβαλλόμενες ενδείξεις στην συσκευασία τους.

3. Απαγορεύεται η πώληση ελαιολάδου, σπορελαίων και πυρηνελαίων και μαγειρικών λιπών, πλανοδίως από οποιονδήποτε, έστω και αν διατηρεί κατάστημα που λειτουργεί νόμιμα.

4. Απαγορεύεται η πώληση ελαιολάδων και σπορελαίων από βιομηχανίες, βιοτεχνίες και χονδρεμπόρους, σε εμπόρους, που δεν διατηρούν κατάστημα που λειτουργεί νόμιμα. Οι ανωτέρω πρέπει να λαμβάνουν πρόνοια προς εξακρίβωση της ύπαρξης άδειας λειτουργίας και να αναγράφουν τα στοιχεία της στο τιμολόγιο πώλησης.

5. Στην απαγόρευση που επιβάλλεται στην προηγούμενη παράγραφο 4, δεν περιλαμβάνονται τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με τον εφοδιασμό των πλοίων και λοιπών μεταφορικών μέσων με είδη διατροφής και τα οποία πρόσωπα διατηρούν μόνιμη επαγγελματική στέγη.

6. Στις επιχειρήσεις συσκευασίας ελαιολάδου, σπορελαίων και πυρηνελαίων, απαγορεύεται η κατοχή υλικών συσκευασίας με ενδείξεις άλλων επιχειρήσεων συσκευασίας οποιουδήποτε ελαίου..

© 2019 Ένωση Εξοχικών Εστιατορίων & Συναφών Αττικής. Παράσχου 8 Χαλάνδρι, 15233 Αθήνα, Τηλ:210 6831286 E-mail: info@eeesa.gr
Facebook
Twitter

Please publish modules in offcanvas position.